miércoles, mayo 16, 2018

Els 25 anys d'Enderrock, amb El Punt Avui



Els 25 anys d'Enderrock, amb El Punt Avui

El cap de setmana del 19 i 20 de maig es podrà comprar amb 'El Punt Avui' l'especial 'Enderrock 25 anys'
L'edició inclourà la revista dels 25 anys d'Enderrock i el documental 'Les cançons del 68'

Redacció | 16/05/2018 a les 15:00h

Aquest mes de maig a Enderrock estem de celebració i ho demostrem amb una edició molt especial per parlar dels nostres 25 anys i dels 50 anys de "L'Estaca". El número, ja disponible als quioscos, es podrà comprar els propers 19 i 20 de maig amb una edició exclusiva, amb portada de Pascal Comelade, per 6,95 € amb El Punt Avui.

Aquesta edició especial va dedicada ni més ni menys que als 50 anys de "L'estaca" de Lluís Llach, a la història i importància de la cançó que va marcar la lluita antifranquista i que s'ha convertit en un himne intergeneracional. Com va néixer la cançó? Qui era l'avi Siset? Busquem les respostes directament en les paraules del seu autor, un Lluís Llach sense censura. I no s'acaba aquí, aquest número especial també classifica 250 versions de "L'estaca" i porta a personalitats com Roger Torrent, Mònica Terribas o Gerard Quintana a parlar del significat personal que els evoca la cançó.

Amb un podi que lideren Llach, Serrat i Raimon amb temes com "L'estaca", "Paraules d'amor" i "Al vent", respectivament, l'especial 25 anys llista també les 100 millors cançons de la Cançó, que ara expliquen el nostre llegat musical i històric. Dins aquesta selecció trobem exemples com "Què volen aquesta gent?" de Maria del Mar Bonet, "Noia de porcellana" de Pau Riba o "Petita festa" de Toti Soler, entre altres. A part, l'especial celebra els 25 anys de la revista amb un repàs de la història d'Enderrock, any per any, amb els esdeveniments i fets musicals més importants per a la revista.

A més, amb motiu del mig segle de les revoltes del Maig del 68, l'entrega inclourà també un documental en DVD amb entrevistes als autors d'una desena de grans cançons popularitzades aquell any. Unes cançons que tenen com a protagonistes a Lluís Llach amb "L'estaca", Maria del Mar Bonet amb "Què volen aquesta gent?", Joan Manuel Serrat amb "Paraules d'amor", Toti Soler amb "Petita festa", Pau Riba amb "Noia de porcellana", Sisa amb "L'home dibuixat", Pi de la Serra amb "L'home de carrer i Jaume Arnella amb "Rondes de vi". La llista es completa amb "La fera ferotge" d'Ovidi Montllor i "D'un temps, d'un país" de Raimon.


http://www.enderrock.cat/noticia/17097/25/anys/enderrock/amb/punt/avui?utm_source=facebook&utm_medium=social

No hay comentarios.: